5-Partneri

SUSTAINABLE DEVELOPMENT MANAGEMENT INSTITUTE (SDMI),

INSTITUT ZA UPRAVLJANJE ODRŽIVIM RAZVOJOM (SDMI), osnovan u siječnju 2015., privatno je sveučilište koje pruža visoko obrazovanje, obrazovanje i kontinuirani profesionalni razvoj. SDMI pruža poseban program u upravljanju održivim razvojem koji gradi i unapređuje kurikulum liberalnih umjetnosti. Naš je cilj pripremiti učenike da budu predani procesu cjeloživotnog učenja i da nastave nagrađivati karijere u tehnološki promjenjivom i kulturološki raznolikom svijetu. U tu svrhu, Institut je stvorio okruženje za učenje koje potiče integraciju teorije upravljanja, istraživanja i prakse u uravnotežen program studija umjetnosti, znanosti i humanističkih znanosti.

www.sdmi-edu.fr

AREGAI Cultural association

AREGAI Kulturna udruga
Osnovana 2007. godine, AREGAI je talijanska neprofitna udruga koja promovira aktivnosti i projekte za pomoć članovima udruge u poboljšanju i inovacijama bez rasipanja resursa, koristeći se svim talentima i znanjem u lancu vrijednosti.
Aregai pomaže svojim članovima u planiranju i ko-kreiranju održivih proizvoda, projekata i usluga, koristeći sustav LICET® koji pomaže lokalnim zajednicama, tvrtkama, mladima, građanima i javnim i privatnim akterima u stvaranju održivog plana aktivnosti, ocjenjuju jasno rezultate i vode u zadatke planiranja i odgovornost da se ostvare zajednički ciljevi uz poštivanje ekonomskih, socijalnih i okolišnih parametara projekta, konkretno, društva u cjelini. Suradnja podržana LICET® modelom i alatima može bolje odgovoriti na sve prepoznate potrebe i valorizirati napore članova.

www.aregai.it

Croatian Institute for CSR or IDOP

Hrvatski institut za DOP ili IDOP neprofitna je savjetodavno-istraživačka organizacija koja je usmjerena na razvijanje društvene odgovornosti poduzeća i promicanje nefinancijskih informacija putem neovisnih istraživanja, savjeta i prezentacije najbolje prakse u Hrvatskoj.

IDOP je 2015. osnovalo četrnaest profesionalaca iz područja održivog razvoja, DOP-a, računovodstva, financija, marketinga, građevinarstva, arhitekture i odnosa s javnošću, uglavnom zbog rastuće potražnje ustanova specijalizirana za područje društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj za podizanje svijesti i edukaciju donositelja politika, tvrtki, medija, akademskih radnika i šire javnosti.

Usredotočujući se na razmjenu znanja i stručnosti u području DOP-a organiziranjem konferencija, radionica i seminara, provođenjem istraživanja i savjetovanja, IDOP je proveo niz obrazovnih programa usmjerenih na za odrasle, tvrtke i tvrtke o nefinancijskom izvještavanju, socijalnom građanstvu, komunikacijskim strategijama za održivi razvoj i DOP-u, kao što su seminari za tvrtke, mala i srednja poduzeća o nefinancijskom izvještavanju, studentske konferencije o nefinansijsko izvješćivanje i ciljevi UN-ovog održivog razvoja, niz konferencija za osnaživanje lokalnih zajednica putem komunikacije i suradnje s tvrtkom i druge.

Osim toga, IDOP je zlatna članica Global Reporting Initiative u Hrvatskoj, a njezina suosnivačica Nikolina Markota Vukić, doktorandica je nefinancijska novinarka tvrtke GRI, certificirana od švicarskog partnera GRI-a, Sustainserv. IDOP tim djeluje na području znanstvenog istraživanja i svoje je radove prezentirao na raznim konferencijama o društvenoj odgovornosti poduzeća, kontroli upravljanja, računovodstvu i upravljanju. IDOP je jedina organizacija u Hrvatskoj koja sustavno prati relevantne vijesti, istraživanja i informacije na globalnoj razini o nefinancijskom izvještavanju, DOP-u i održivosti.

www.idop.hr

SGH Warsaw School of Economics SGH Varšavska ekonomska škola

GHS škola ekonomije u Varšavi najstarije je ekonomsko sveučilište u Poljskoj. Njegova misija kontinuirano osposobljava ekonomiste i poslovne lidere u službi nacije, zemlje i regije. SGH je poznat po svojoj tradiciji, fleksibilnim programima koji se temelje na potrebama učenika, neupitnoj razini obrazovanja i uspjeha.

Uz obrazovna istraživanja, najvažniji cilj GHS-a je istraživanje. Istraživačke teme biraju se za podršku nastavnom procesu i poboljšanje obrazovnih standarda akademskog osoblja. Istraživačke aktivnosti provode se u institutima i odjelima Collegia i pokrivaju širok raspon aktualnih problema koji imaju značajan utjecaj na teoriju i praksu.

www.sgh.waw.pl  

PROSPEKTIKER

Prospektiker je konzultantska tvrtka specijalizirana za predviđanje, strateško planiranje i istraživanje kako bi podržala organizacije, teritorije i tvrtke kako bi izgradili svjetliju budućnost. Od svog osnivanja 1987. godine, djelatnost Prospektikera je usmjerena na osmišljavanje i razvoj projekata na vrlo različitim, ali komplementarnim područjima, s jakim fokusom na održivost i održivi teritorijalni razvoj. Radne linije uključuju, između ostalog, kružno gospodarstvo, dizajn za održivost, klimatske promjene, obrazovanje o održivosti, kao i socijalnu ekonomiju i društveno odgovorno poslovanje, obraćajući se javnim i privatnim organizacijama.

Prospektiker je član različitih europskih i globalnih mreža, posebno ističući PREPARE Europsku mrežu stručnjaka za održivu potrošnju i proizvodnju (http://prepare-net.com/ ), istraživački centar predviđanja Milenijskog projekta (www.millennium-project.org ). ), Foresight Europe Network (www.feneu.org ) i Mreža napredne čistije proizvodnje (www.advancesincleanerproduction.net ).

Prospektiker je dio Mondragon korporacije (www.mondragon-corporation.com ); izraz za kooperativizam na svjetskoj razini.

www.prospektiker.es

Jožef Stefan International Postgraduate School

Međunarodna poslijediplomska škola Jožefa Stefana (IPS) osnovana je 2004. godine kao samostalna ustanova visokog obrazovanja. Studijske programe odobrila je Slovensko nacionalno vijeće za visoko obrazovanje. Inicijativa za osnivanje IPS-a došla je s Instituta Jožef Stefan (IJS). Snažno je podržan od strane industrije (Gorenje, Kolektor, Salonit) i međunarodne mreže sveučilišta koja surađuju i istraživačkih instituta iz Europske unije, SAD-a, Japana i mnogih drugih zemalja. Institut Jožef Stefan pruža središnju istraživačku i obrazovnu osnovu, dok drugi partneri, kao što su pozvani istraživački instituti, industrijska i druga poduzeća, također doprinose svojim znanjem i inovacijskim kapacitetima za rješavanje razvojnih problema.

www.mps.si

MEDNARODNICENTERZAPRENOSZNANJA DOO – MCPZ

je mali, privatni pružatelj usluga obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kao i davatelj NPQ-a s obzirom na NVQ zakonodavstvo iz Slovenije, nacionalno orijentiran, iako imamo partnere u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Glavni cilj MCPZ-a je razvoj i pružanje kratkoročnih i dugoročnih obrazovnih tečajeva, koji odgovaraju potrebama poslodavaca, kao i prilagođene tečajeve i savjetovanje usmjerene uglavnom na kompetentne potrebe i strukture te na procese organizacije poslovanja.

www.mcpz.si